Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008

Μήπως χρειάζεστε ένα σύμβουλο επιχειρήσεων;


Ένα ανέκδοτο* με... ηθικό δίδαγμα:

Ένας ßοσκός, ενώ έßοσκε τα πρόßατά του σε µια απόµερη τοποθεσία, ßλέπει από μακριά να πλησιάζει µια αστραφτερή ΒΜW. Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυµένος µε κοστούµι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραßάτα, σταµατάει δίπλα του, κατεßάζει το παράθυρο και του λέει: Άν σου πω ακριßώς πόσα πρόßατα έχεις στο κοπάδι σου, θα µου δώσεις ένα;
Ο ßοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης, κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεµα: Ναι, γιατί όχι;

Αµέσως λοιπόν ο γιάπης κατεßαίνει από το αυτοκίνητο µαζί µε ένα laptop Dell το οποίο και συνδέει µε ένα κινητό Motorola µε παγκόσµια σύνδεση της AT&T. Αφού συνδέεται µε το Internet, πηγαίνει σε µια σελίδα της NASA, και επιλέγει ένα σύστηµα δορυφορικού προσδιορισµού τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριßή τοποθεσία στην οποία ßρίσκονται και αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της ΝASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και ßγάζει µια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης..

Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία µε το πρόγραµµα Adobe Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αµßούργο, στη Γερµανία και µετά από µερικά δευτερόλεπτα λαµßάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail που επιßεßαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε µια ßάση δεδοµένων. Μέσω µιας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε µια MS-SQL database και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει µέσω e-mail στο Blackberry του.

Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει µια έκθεση 150 σελίδων µε έγχρωµες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη διαßάζει λέει στο ßοσκό:
Έχεις ακριßώς... 1586 πρόßατα!!!!'.
Ακριßώς. Καλώς λοιπόν, µπορείς να πάρεις όποιο πρόßατο θέλεις, λέει ο ßοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το ζώο και το µεταφέρει στο πορτ-µπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Εκείνη τη στιγµή, λέει ο ßοσκός στο νεαρό:
Να σου πω............ αν ßρω ακριßώς τι δουλειά κάνεις θα µου επιστρέψεις το πρόßατο;
Ο γιάπης το σκέφτεται για µια στιγµή, και µετά λέει γελώντας στο ßοσκό:
ΟΚ, γιατί όχι;
Είσαι σύµßουλος επιχειρήσεων, λέει ο ßοσκός.

Απίστευτο, λέει αποσßολωµένος ο νεαρός, έτσι είναι!! Μα πως το µάντεψες;
Δεν είναι και τόσο δύσκολο, λέει ο ßοσκός. Ήρθες από το πουθενά, χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να ßρεις µια απάντηση την οποία ήδη ξέρω, σε µια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και θες και να πληρωθείς και γι' αυτό, και το καλύτερο: δεν έχεις ιδέα για την επιχείρηση....! Τώρα θα µου δώσεις πίσω το σκύλο µου;!


Ευχαριστούμε τον Γ.Θ. που μας το έστειλε

9 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

:-))))))
Καλό μήνα!

χωραΐτης είπε...

Ευχαριστώ Διονύση επίσης! Και καλή σχολική χρονιά στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας

Idom είπε...

Παλιό αλλά άπαιχτο!

Idom

Dana_Semitecolo είπε...

Πικρό γιατί είναι αληθινό αλλά βγάζει γέλιο!

Άβε!

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Γεια σου ρε χωραίτη....

χωραΐτης είπε...

Γειά σου Dana γειά σου Μπάμπη.Αν χρειάζεστε έναν σύμβουλο πάρτε με τηλέφωνο.
Idom εγώ τώρα το πρωτοάκουσα και το βρήκα απολαυστικό!

ange-ta είπε...

http://ange-ta.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html

ο κλέψας του κλέψαντος!

χωραΐτης είπε...

Από τα καλύτερα!

Μπορεί να αλλάξει και το τέλος ως εξής (όχι τόσο πετυχημένα...):

Παίρνει ο γιάπης το "πρόβατο" (σκύλο) και φεύγει. Λίγες μέρες μετά οι G4 αποφασίζουν να ζητήσουν την οικονομική ενίσχυση του γιάπη, του οποίου το πρόβατο δεν γαλακτοφορεί λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη στην αγορά που θα επηρεάσει τις τιμές καταναλωτή και εν είδη ντόμινο το Γιούριμπορντ!

Από το "γκαζάκι"

Idom είπε...

Είχε φτιάξει και ο Στάθης (ο γελοιογράφος) ένα αντίστοιχο κόμικς: δύο πολιτικοί (δεν θυμάμαι για ποιον λόγο) πάνε σε ένα στάβλο και παζαρεύουν για ένα άλογο. Ο "γνώστης" από τους δύο εξηγεί με ύφος στον συνάδερφό του και στον σταβλίτη ποιο από όλα τα άλογα είναι το καλό.
Στο τέλος ο σταβλίτης τούς λέει "τώρα άσε κάτω το μουλάρι..."

Idom