Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Ποιός είπε ότι δεν ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας;Ακούγονται παράπονα από μερίδα πολιτών για τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Φαίνεται ότι αυτοί οι πολίτες δεν έχουν ακούσει τίποτα για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει πιλοτικά ο Δήμος μας, με τη χρηματοδότηση της Ένωσης εργαζομένων στη καθαριότητα. Η σκέψη είναι απλή: Να πετύχουμε να ανακυκλώσουμε τα απορρίμματα στη πηγή με το ελάχιστο κόστος. Δεν μιλάμε δηλαδή πλέον για Διαχείριση Απορριμμάτων αλλά για Διατήρηση και Kομποστοποίηση αυτών στη θέση εναπόθεσης. Την ανακύκλωση των σκουπιδιών αναλαμβάνει πλέον η φύση με τα εξής μεγάλα πλεονεκτήματα:

- Δεν χρειάζεται πλέον να απασχολούνται εργαζόμενοι στην καθαριότητα εφόσον πλέον θα κυριαρχεί μόνο η βρωμιά.
- Δεν υφίσταται πλέον λόγος επέκτασης ή κατασκευής νέου ΧΥΤΑ.
- Θα υπάρχει άφθονη τροφή για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά.
- Θα διασωθούν διάφορες ποικιλίες εντόμων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Ευτυχώς εμείς οι πολίτες, στην πλειοψηφία μας, έχουμε κατανοήσει αυτό το μεγαλοφυές σχέδιο της παρούσας Δημοτικής Αρχής και έτσι συνεχίζουμε απτόητοι τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας κυκλοφορώντας γύρω και πάνω από τους σωρούς των σκουπιδιών με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Έτσι μάλιστα όπως έχουμε στολίσει τα σπίτια μας σαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα οι σακούλες και τα πεταμένα χαρτόκουτα ταιριάζουν απόλυτα μια και συμβολίζουν τα δώρα των …Μάγων Δημοτικών μας Αρχόντων.

Χρόνια μας πολλά λοιπόν και καλά μυαλά…!

2 σχόλια:

jimmarg είπε...

Φίλε χωραϊτη, η ιστορία έχει αποδείξει οτι ποτέ κανένα μεγάλο έργο δεν έλαβε απολύτως θετικά σχόλια στο ξεκινημά του, αφού ως γνωστόν η δυσπιστία είναι ενα απο τα κυριότερα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής. Δυστυχώς όλοι βλέπουμε την επιφάνεια και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την προοπτική ενός τόσο σημαντικού και μεγαλόπνοου σχεδίου. Ποιός άλλος ευρωπαϊκός τόπος θα είχε τη σοφία να επινοήσει την Επιτόπια Ανακύκλωση; Ποιό άλλο μέρος θα φρόντιζε να παρέχει τόση μεγάλη ποικιλία σίτισης στα αδέσποτα ζώα, αποδυκνείοντας έμπρακτα τα φιλοζωικά αισθήματά του; Που αλλού θα υπήρχε η δυνατότητα τόσων πολλών κρυψωνών στα παιδιά που χαρούμενα πλέον,παίζουν κρυφτό, απαλλαγμένα απο την ανησυχία μήπως φαίνονται και βγούν εκτός παιχνιδιού; Πουθενά αλλού βέβαια. Μόνο στο Φιόρο του Λεβάντε. Το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός, γέμισε με σκουπίδια. Οπότε δεν υπάρχει πλέον κανένα χάσμα. Πάντα τέτοια!Χρόνια Πολλά, με υγεία, χαρά και μουχλιασμένα χαρτόκουτα!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ
ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (BLOG) ΝΑ ΔΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ 2008.