Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Οδηγός επιβίωσης


· Στην παραλία πηγαίνουμε μετά τις 5 το απόγευμα έτσι αφενός δεν καιγόμαστε και αφετέρου εξασφαλίζουμε δωρεάν ξαπλώστρα.

· Αν μετά το μπάνιο μας επιθυμούμε να γευτούμε το πιάτο της αρεσκείας μας στο Μαλάνο, θα πρέπει να το έχουμε καβατζώσει από πρωίας δια τηλεφώνου.


· Σε μπαρ που δεν γνωρίζουμε, παραγγέλνουμε μόνο μπύρες και πάντως σίγουρα όχι κοκταίλς αν θέλουμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες…

· Καθαρίζουμε και εξοπλίζουμε εγκαίρως το σπίτι στο χωριό γιατί θα μας χρειαστεί με τα πρώτα… κουνήματα

· Δεν ξεχνάμε να καλλιεργούμε τις σχέσεις μας με τα κατάλληλα πρόσωπα που θα μας εξασφαλίσουν προσκλήσεις για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

· Διπλοπαρκάρουμε χωρίς πρόβλημα διότι και κλήση να φάμε θα βρεθεί ένα από τα πρόσωπα που προαναφέραμε να μας τη σβήσει.

· Πριν πάμε να νοικιάσουμε γουρούνα, τακτοποιούμε όλες μας τις εκκρεμότητες για να μην τρέχουν μετά οι συγγενείς μας που δεν φταίνε σε τίποτα.

· Συλλέγουμε το νερό που βγάζει το σωληνάκι του κλιματιστικού μας μέσα σε κουβά για να έχουμε να ρίχνουμε στον καμπινέ όταν αδειάσει το ντεπόζιτο μας.

· Δεν βάζουμε ποτέ τα σκουπίδια έξω από την πόρτα μας γιατί την άλλη μέρα θα τα φέρνει εκεί όλη η γειτονιά.

· Πηγαίνουμε άφοβα σινεμά γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μας έρθει η δημόσια βιβλιοθήκη στο κεφάλι.

· Αν θέλουμε να νιώσουμε και λίγο Αθηναίοι διασχίζουμε με αυτοκίνητο την παραλιακή.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε για το περιοδικό ΡΑΠΟΡΤΟ

9 σχόλια:

PILARINOS BABIS είπε...

Επίσης φοράμε συνέχεια ωτασπίδες για να μην ακούμε τα υστερικά αγγλοπαρτυ που γίνονται μόνο κάθε Δευτέρα ,μόνο κάθε Τρίτη κτλ κτλ. Δε βγαίνουμε από το σπίτι μας αλλά μόνο για τα απαραίτητα τροφή και νερό και πάμε για μπάνιο μια φορά την εβδομάδα σε μια από τις λίγες ήσυχες παραλίες που δε θα σας πω πια είναι για να μη πλακώσετε ούλοι και ...πάει κι αυτή χαμένη.

Χωραΐτης είπε...

Η στήλη ευχαριστεί τον κύριο Πυλαρινό για τη προσφορά του στην ολοκλήρωση του καλοκαιρινού οδηγού επιβίωσης

Χωραΐτης είπε...

αν και στο θέμα των παραλιών δεν ήταν και τόσο αποκαλυπτικός...

PILARINOS BABIS είπε...

Τα παραλεώ κι εγώ.Να σήμερα πήγαμε στου Καμπίτσι στο Τσιλιβί εκεί στην άκρη, κοντά στο "Παράδεισο" και είχε μια γεύση πραγματικού παραδείσου.Κόψαμε και κρίταμο και φτιάξαμε σαλάτα το μεσημέρι.Να μη γκρινιάζουμε μόνο.Στη παραλία του Τσιλιβί έχει μπεί κάποια τάξη.Μπράβο.

Χωραΐτης είπε...

Όντως έχει μπει κάποια τάξη. Για περισσότερα στο Ραπόρτο που θα κυκλοφορήσει....

ΠΑΝ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είπε...

Τι τα θέλετε και τα γυρεύετε... Ζούμε έναν βίο αβίωτο. Καλό είναι βέβαια νάμαστε αισιόδοξοι, αλλά η πραγματικότητα μοιάζει με τον καύσωνα των ημερών...

katrougiali είπε...

Μια χαρά ο Τσιλιβής κι εκεί προς του Καμπίτση, παραμένει κάπως το σκηνικό α λα παλαιά. Μας αρέσει! Χωραΐτη, εξαιρετικός ο οδηγός! Να προσθέσετε και το θέμα τση πλατείας Σολωμού με τα πιτσιρίκια που τρέχουν με ποδήλατα, αυτοκινητάκια κ.ά. Μην διασχίζετε την πλατεία μετά τη δύση του ηλίου! :-)

Χωραΐτης είπε...

Σωστή παρατήρηση Ντάνα.Σοβαρή παράληψη του οδηγού επιβίωσης. Πού να δείς μετά τις 12 το βράδυ που επι της αυτής πλατείας γίνεται επίδειξη σούζας και σαματά από κάτι καλόπαιδα...Ούτε πριν την ανατολή λοιπόν δεν διασχίζουμε την πλατεία.

Χωραΐτης είπε...

Η παρουσία και μόνον του π. Καποδίστρια ανάμεσά μας αρκεί για να μας γεμίσει αισιοδοξία. Είναι πολύ θετικό να βλέπεις ανθρώπους της εκκλησίας να ζούνε στον παλμό της καθημερινότητας των απλών "αμαρτωλών" ψυχών...