Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007

καΖΑΝΤΕμιας 2007 (updated)

(κάλιο αργά παρά ποτέ)

ΓΕΝΑΡΗΣ


Με την ευκαιρία των εορτών ο Δήμαρχος χαρίζει στο Νομάρχη την Δημοτική έκταση μπροστά από το κατάστημα Ξιφίτα ,για την καλύτερη κατασκευή του κόμβου, και ο Νομάρχης σε αντάλλαγμα χαρίζει στον Δήμαρχο ένα κοπάδι πρόβατα από το Κερί για να τα σφάξει στα Δημοτικά του Σφαγεία. Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους και οι δύο ζητάνε πίστωση χρόνου από την Ζακυνθινή κοινωνία διότι όπως δηλώνουν έχουν παραλάβει «καμένη γη».
«Βοήθεια στο σπίτι» των απλήρωτων εργαζομένων στο ομώνυμο πρόγραμμα προσφέρουν οι ηλικιωμένοι της πόλης, στέλνοντας κονσέρβες και ήδη ρουχισμού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες που τόσο καιρό τους πρόσφεραν.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ

Φέτος αποφασίστηκε να μην στολιστεί η πόλη και να μην γίνει καμμία καρναβαλική εκδήλωση με τη σκέψη ότι όσα χρήματα και αν δαπανηθούν δεν θα προσθέσουν τίποτα στην ήδη εξαιρετικά για την περίσταση διαμορφωμένη εικόνα της πόλης. Πλήθος επισκεπτών αναμένεται μάλιστα να καταπλεύσει ώστε να ζήσει μαζί μας αυτό το αυθόρμητο αλαλούμ που εμάς δεν θα μας έχει κοστίσει δεκάρα. Μόνο ο Βενετσιάνικος γάμος θα γίνει διότι στο συμβόλαιο προβλέπεται ποινική ρήτρα από τους κατασκευαστές των κοστουμιών.

ΜΑΡΤΗΣ

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στάθης Μπετίνης αρνείται πεισματικά να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μη θέλοντας να δικαιώσει με την παρουσία του το έργο αποπεράτωσης του Δημοτικού Μεγάρου. Ο κύριος Τσαγκαρόπουλος σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης προτείνει στο σώμα οι συνεδριάσεις να γίνονται στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Άστρα κάτι για το οποίο συμφώνησε μόνο (χωρίς να τον έχει ρωτήσει κανείς) ο κ. Φώτης Λαδικός, ενώ από την πλευρά της ΔΑΣ προτάθηκε ο χώρος του εργατικού κέντρου. Τελικά μετά από πρόταση του Άκη Λαδικού συμφώνησαν όλοι να αξιοποιηθεί για το σκοπό αυτό το αμπάρι του δουλεμπορικού καραβιού αφού ανακαινισθεί με κονδύλια του προγράμματος Θησέας .

ΑΠΡΙΛΗΣ

Συνεργεία του Δήμου ανοίγουν λάκκους στους δρόμους όχι για το σούβλισμα των αρνιών του Πάσχα αλλά για να θάψουν τα σκουπίδια που έχουν πνίξει τη πόλη. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συνδέσμου αποφασισμένος να βάλει τάξη στα οικονομικά της επιχείρησης, διατάζει να διενεργηθεί ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθεί γιατί μαράθηκαν οι μπουκαμβίλιες και οι αγάπες που είχαν αγοραστεί επί εποχής Γιώργου Αρμένη. Όσο για τους εργαζόμενους δηλώνει: «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!»Ξεπεράστηκε το γραφειοκρατικό πρόβλημα με τα σφαγεία. Τα ζώα δεν θα σφάζονται πλέον αλλά θα πνίγονται στη θάλασσα κάτι που δεν αντίκειται στις νομοθετικές διατάξεις της Ε.Ε και έτσι θα αποφύγουμε τις περιττές δαπάνες για κτίρια και εξοπλισμούς.

ΜΑΗΣ

Η πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου σε συνάντηση με θιγόμενους ιδιοκτήτες της περιοχής του θαλασσίου πάρκου τους παρουσιάζει τη μελέτη επέκτασης του αυθαίρετου οικισμού της Δάφνης προς τη περιοχή των Σεκανίων. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα γίνει με τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων δήλωσε ότι τα έξοδα αυτά θα αποσβεστούν κατά τη διάρκεια της σαιζόν από τα έσοδα που θα προκύψουν από την συστηματική καλλιέργεια δενδριλίων χασίς που προβλέπεται στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου και την αφορολόγητη διάθεσή τους στην εγχώρια αλλά και ξένη αγορά.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ξεκινάει η ανάπλαση του κάστρου. Η ιδιοκτήτρια της περιοχής σε συνέντευξη τύπου παρουσιάζει την μελέτη που μεταξύ άλλων προβλέπει πολυτελείς κατοικίες, γήπεδα γκολφ και πισίνες. Η επιχειρηματίας ευχαριστεί τις αρχές του τόπου δεν κρύβει όμως παράλληλα και την πικρία της για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν σ΄ αυτό το έργο πνοής για τον τόπο, ορισμένοι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού και της πολεοδομίας.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η επιτροπή πολιτισμού της Νομαρχίας θέλοντας να τιμήσει τον εθνικό μας ποιητή με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατό του διοργανώνει δεξίωση στο νυκτερινό κέντρο La Cite προσφέροντας στους εκλεκτούς καλεσμένους Σολωμό καπνιστό υπό τους ήχους του εθνικού μας ύμνου μελοποιημένου ειδικά για την περίπτωση από τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο .
Κλιμάκιο Ζακυνθινών τοξικομανών επισκέπτεται τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ζακύνθου που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές της Κέρκυρας επειδή τους θεράπευαν, για να τους προμηθεύσουν με τα τσιγάρα της αρεσκείας τους.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ξεκινάει με πρωτοβουλία της Νομαρχίας ένα πιλοτικό πρόγραμμα μηδενικής κατανάλωσης νερού που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της πόλης. Όπως δήλωσε στο περιοδικό μας ο κ. Νομάρχης αφού δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε νερό ας μάθουμε να ζούμε χωρίς αυτό. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί δοκιμαστικά στο νησί μας μια πρωτοποριακή μέθοδος μαζικής αφυδάτωσης των δημοτών αφού πρώτα εξασφαλιστούν εναλλακτικές πηγές πλουτισμού για την συμπαθή τάξη των μεταφορέων νερού.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Ανοίγουν τα σχολεία σε όσα παιδιά και εκπαιδευτικούς περνούν το καθιερωμένο face control που γίνεται πλέον κατά τη πρωινή προσέλευση στο προαύλιο χώρο αμέσως μετά τις διαφημίσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο των ιδιωτικών εταιριών πληροφόρησης και διαπαιδαγώγησης που έχουν αναλάβει τα ηνία των κατά τόπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό (όπως προβλέπεται από το Άρθρο 16/Χέσε μέσα Πολυχρόνη /που δεν πήγες εύζονας). Για τους υπόλοιπους υπάρχει η πρόβλεψη να αξιοποιηθούν στα λιοστάσια του νησιού μας, μέσω του Κοινοτικού Προγράμματος Στήριξης: «Επιστροφή στις ρίζες».
Ο Νομαρχία διοργανώνει για πρώτη φορά αγώνες καγιάκ στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. Τα "Λιοκόκκια", όπως θα λέγεται πλέον αυτός ο θεσμός ,υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό ο σύλλογος των ξενοδόχων πιστεύοντας ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ

1 χρόνο από το θρίαμβο των εκλογών γιορτάζει η δημοτική και νομαρχιακή μας αρχή και βραβεύουν σε ειδική τελετή τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που πέτυχαν να τους εξασφαλίσουν ένα τόσο μεγάλο εκλογικό ποσοστό . Ο Δήμαρχος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει την Πρωτοβουλία που μέσα από την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να του εξασφαλίσει μια άνετη εκλογική νίκη.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ

Οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου καθαριότητας δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και έτσι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αποφασίζει να προτείνει στην Ιερά Σύνοδο την καθιέρωση του εορτασμού του Αγίου Οδοκαθαριστή που ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου μας συγχώρεσε τους δολοφόνους της οικογενείας του που πέθαναν από ασιτία.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Μετά από ενέργειες του πολιτευτή Παύλου Κολοκοτσά τα Χριστούγεννα έρχονται και στη Ζάκυνθο .Η δημοτική αρχή αποφασίζει ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, με μια κίνηση ματ ,να αποσύρει από τις διάφορες πλατείες τα ξύλινα σπιτάκια προσδίδοντας έτσι ένα ξεχωριστό εορταστικό χρώμα στην πόλη με την άνεση χώρου που αυτομάτως δημιουργείται. Χρέη φάτνης εκτελεί για φέτος το φυσικό καταφύγιο των αδέσποτων ζώων της πλατείας Αγίου Μάρκου που είναι το κατώφλι της τράπεζας Πίστεως αφού εγκαινιάζεται από τον Δήμαρχο με κάθε επισημότητα.

Καλή Χρονιά και του χρόνου με υγεία!

Κασάνδρα Νοστραδαμίδου

3 σχόλια:

katrougiali είπε...

Ευτά θα είναι τα ΚΑΖΑΝΤΙΑ μας; Ωραία πράματα! Σε βρίσκω πάντως αρκετά αισιόδοξο! Εύγε, εύγε.
Τσι αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

Dana_Semitekolo

Χωραΐτης είπε...

Αν είναι αλήθεια ότι "απαισιόδοξος είναι ένας ενημερωμένος αισιόδοξος" όπως είπε κάποιος, τότε ίσως εγώ να μην είμαι τόσο ενημερωμένος. Όμως μια και μιλάμε για ενημέρωση μήπως μπορείς σε παρακαλώ να με ενημερώσεις Dana πως μπορώ να μπω σε blog της Lifo για να σχολιάσω;

Ένας αδαής Χωραίτης

katrougiali είπε...

Φίλτατε Χωραϊτη. Και ενημερωμένος είσαι και αισιόδοξος είσαι. Αυτό προσωπικά το βρίσκω πολύ καλό. Τώρα για τα σχόλια στα blog της LiFO Εγώ αρχικά αυτό ήθελα να κάμω κι εγίνηκα blogger! Μα τον Άγιο αλήθεια γράφω! Ένα σχόλιο επήγα να γράψω η καψερή κι άνοιξα blog. Ε μετά με έτρωγε το ό,τι υπήρχε κι άρχισα να γράφω και καμία παρόλα. Αν δεις στο τέλος κάθε post, υπάρχει η επιλογή "σχολιάστε". Κλικάρεις και μπαίνεις στα σχόλια. Το πολύ πολύ να γένεις και blogger της πολύ πολύ φιλόξενης LiFO. Δεν πειράζει. Να 'χεις την υγειά σου! Dana_Semitekolo